2 Daagse busreis Lillle 1 en 2 september 2017 met personeelsvereniging De Schakel.

Op vrijdag 2 september 2017 was het dan zover, dat we met personeelsvereniging de Schakel zijn afgereisd naar de mooie Franse stad Lille. In Lille wordt jaarlijks de bekende en grootste brocantemarkt van Europa gehouden. Meer dan een miljoen bezoekers komen naar de stad op zoek naar brocante en antiek of komen om te genieten van de speciale sfeer.

Met in totaal 47 personen zijn we vroeg in de ochtend vertrokken met een grote “Belgische” bus van Veenstra reizen Buitenpost. Iets later dan gepland kwamen we die middag rond 3 uur aan bij ons hotel buiten het centrum. We hebben snel ingecheckt en ons wat opgefrist zodat de chauffeur ons direct naar het grote winkelcentrum Euralille kon brengen. Hier hebben we alvast even kunnen oefenen voor de zaterdag. In dit overdekte winkelcentrum met verschillende verdiepingen vind je meer dan honderd winkels van bekende ketens en kun je ook even lekker genieten van een lekkere kop koffie en een broodje.  Rond een uur of negen heeft de chauffeur ons weer terug gebracht naar het hotel. Een aantal hebben nog even een slaapmutsje genomen aan de bar voordat de voetjes gestrekt gingen.

De volgende ochtend zijn we rond 9 uur weer vertrokken richting het centrum waar de vele kramen al stonden uitgestald en het al behoorlijk druk was. Dwars door de hele stad zijn meer dan 12.000 kramen te vinden met een totale lengte van meer dan 100 km. Ook zijn er talloze leuke winkels, restaurants en bars en is er volop “Joie de vivre” te beleven . De weersverwachtingen waren aan het begin van de week niet echt gunstig maar gelukkig scheen de zon en was het een heerlijke temperatuur. Confronterend waren wel de grote betonblokken, de politie en beveiliging die tassen controleerden en het onafgebroken gebrul van de helikopter boven de stad. Zo halverwege de middag , wanneer de trolleys en koffers waren gevuld  en bolderkarren bijna bezweken onder het gewicht van alle inkopen, was afgesproken dat de chauffeur ons weer op zou pikken bij Gare de Lille-flandres voor de terugreis.

Vanwege de drukte in de stad en de tom tom van de buschauffeur, die waarschijnlijk ingesteld was op de meest toeristische route, liep alles een beetje uit. Gelukkig hadden we onze Gretha die ons keurig de stad uit heeft geloodst en de buschauffeur ook  op de juiste ring om Antwerpen heeft gewezen. We kwamen  iets over zeven aan bij “De gouden Leeuw” in Terheijden waar we de dag hebben afgesloten met een heerlijk diner. Zo konden we met volle maag nog even relaxen in de bus en de weg terug naar Leeuwarden vervolgen. De laatste deelnemers waren uiteindelijk net een paar minuten na middernacht op de eindbestemming. We kunnen terugkijken op een mooi weekend met een gezellige groep. Lille is een prachtige stad waar nog ik nog wel een keer naar terug  zou willen om nog meer te kunnen zien en ontdekken