5-daagse wintersportreis Dolomieten/Kronplatz Italië


Evenementgegevens


Ook in 2017 organiseert PV de Schakel weer een fantastische wintersportreis! Deze keer gaan we naar Süd-Tirol in Italië en verblijven in het dorpje Pfalzen (Falzes). Naast skiën zijn er ook veel mogelijkheden om te langlaufen en is het aanbod van winterwandelpaden ruim voldoende.

We verblijven in het karakteristieke *** Gasthof Albergo Jochele  o.b.v. half pension. Naast de 2- persoons kamers, beschikt het hotel over een wellness center met  sauna en Turks stoombad. Het hotel ligt midden in het dorpje. Onze bus blijft bij de groep en zal zoveel mogelijk worden ingezet om je van en naar skigebied Kronplatz (max. hoogte 2.275 mtr.) te brengen. Overigens stopt ook de reguliere skibus voor de deur van onze Gasthof. Inmiddels is er ook een verbinding met Val di Gardena tot stand gebracht, waardoor het mogelijk is om de beroemde Sella Ronda te skiën. Kronplatz telt ca. 119 km aan skipistes. Deze zijn verdeeld over 58 km blauwe, 32 km rode en 29 km zwarte. Er zijn 200 km aan loipes t.b.v. het langlaufen (waardering 5 sterren!).

kronplatz ski

We reizen vanuit Leeuwarden met 2 chauffeurs in een 46 persoons Royal Class bus. Er zal ’s nachts niet gestopt worden, wat de rust in de bus ten goede komt en je beter de slaap kunt vatten.

De reis wordt aangeboden voor een prijs van € 359,- (lid P.V. en evt. 1 introducee)
Dit is inclusief: Royal Class busreis, hotel o.b.v. halfpension en 3-daagse skipas voor het gebied Kronplatz (niet leden betalen € 450,-)

Niet skiënde/ langlaufende P.V. leden betalen € 224,- (niet leden betalen € 315,-)

Toeslagen huur  Ski/snowboard/langlaufmateriaal Kronplatz (3 dgn):De prijzen hiervan worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt, maar wijken waarschijnlijk nauwelijks af van voorgaande jaren. Dat geldt ook voor de eventueel te volgen lessen.

Programma:
– Donderdag 9 maart: Vertrek begin van de avond, na enkele stops reizen we vanaf 0.00 uur non stop door naar Pfalzen;
– Vrijdag 10 maart: rond 8.00 uur aankomst in Pfalzen, waar het ontbijt voor ons klaar staat. Na het ontbijt kun je de gehele dag gaan skien, langlaufen dan wel wandelen of andere dingen doen. ’s Avonds is er een diner;
– Zaterdag 11 maart: de gehele dag kan er worden geskied, gelanglaufd dan wel gewandeld. De bus staat ter beschikking van degenen die een dagje Brixen (Bressanone) willen doen. Een prachtige historische stad op ca. 25 km afstand.
– Zondag 12 maart: alweer de laatste dag. Je hebt nog een volledige dag om te wintersporten of een andere activiteit. Na het diner vertrekken we weer richting Leeuwarden;
– Maandag 13 maart: in de loop van de ochtend komen we aan in Leeuwarden.

hotelkamer

 

 

 

 

   

LET OP! Regel zelf je reisverzekering (met wintersportdekking)!

Verdere info

Bruneck (Brunico) ligt op ca. 4 km afstand van Pfalzen. Bruneck is de hoofdstad van het Pustertal (Pusteria). Het levendige stadscentrum met de fraaie, autovrije winkelstraat telt mooie gebouwen, winkels en terrassen. Er hangt een gemoedelijke Süd-Tiroolse sfeer.

Brixen (Bressanone) is een Middeleeuwse bisschopsstad van 1000 jaar oud. De historische binnenstad met zijn oude straatjes, pleintjes en priëlen is vol kleine en grote bezienswaardigheden als de Dom en de Hofburg