NK Veldloop ambtenaren: Johannes Postma beste in Best

Op woensdag 3 april togen 7 collega’s van de gemeente Leeuwarden naar het verre Best (Noord-Brabant) voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap Veldloop voor Gemeenteambtenaren. Aanvankelijk hadden zich 12 collega’s aangemeld, maar helaas had het fenomeen ‘blessureleed’ ernstig toegeslagen onder de afmelders.
Gemeente Leeuwarden doet al sinds jaar en dag mee aan deze NK Veldloop. Vanwege kostenefficiëntie, gezelligheid en versterking van collegiale contacten besloten de gemeenten Súdwest Fryslân, De Fryske Marren, Ooststellingwerf en Leeuwarden om gezamenlijk met 1 touringcar te reizen. Zelf hadden we nog een in Leeuwarden woonachtige ambtenaar van de gemeente Groningen als verstekeling meegenomen.
Met z’n 45-en hadden we het BEST gezellig in de bus en ook later op het evenemententerrein. Collega’s van de verschillende gemeenten bleken elkaar te kennen en konden even gezellig bijpraten. Anderen leerden elkaar die dag kennen.
Er werd aan alle afstanden (6, 9 en 12 kilometer) meegedaan en dat betekende de hele dag door voor ons allemaal: aanmoedigen, lopen, douchen, weer aanmoedigen. Het parcours was uitdagend; heuvelachtig over een mountainbike parcours door een bos en het begon al met een pittig stuk drassig zand langs de waterlinie van recreatieplas Aquabest.
We waren allemaal tevreden over onze eigen prestaties en natuurlijk supertrots op Johannes Postma, die (onder de schuilnaam Erik Verdoorn) de 1e plaats haalde in zijn leeftijdscategorie op de 9 kilometer. Proficiat, Johannes! Je was de BESTe. Johannes kreeg een dag later vanuit de PV nog een bos bloemen aangeboden.

Gedurende de gezamenlijke busreis en tijdens het eten (een poerBEST wokbuffet) werden de verschillende organisatieculturen bloot gelegd. Zo bleek deelname aan de NK Veldloop in elke gemeente verschillend gefinancierd.
Volgend jaar wordt de NK Veldloop in het Twentse Wierden georganiseerd. We willen dan opnieuw samen reizen met de hierboven genoemde Friese gemeenten.