Verslag Mexicaanse kookworkshop 12 november 2015

Afgelopen donderdag 12 november is er een Mexicaanse kookworkshop geweest in de Kleyne Sint Jacob. Onder leiding van Marijke van Essen zijn de lekkerste gerechten gemaakt …

Bij binnenkomst werden we verblijd met een glaasje cava. Daarbij werden tortillachips geserveerd en werden er heerlijke quesadillas bij gepresenteerd, dit is zeg maar een Mexicaanse tosti.

Na een korte uitleg van wat die avond op het programma, cq. het menu stond mocht ieder “koppel” een voorkeur uitspreken welk gerecht zij wilden maken. Er kon gekozen worden uit diverse voorgerechten, 2 hoofdgerechten of een nagerecht. Daarnaast waren er wat bijgerechten, die konden gemaakt worden door degenen die snel klaar waren en nog wel zin hadden om nog iets te maken.

Iedereen heeft enorm zijn best gedaan en de sterren van de hemel gekookt. Er is gesmikkeld van nachos, gevulde puntpaprika, fajitas, enchilladas, salsa, guacamole, Mexicaanse rijst en als toetje gestoofde peer met custardpudding en vanilleijs. Al met al een zeer geslaagde avond.