Verslag wijnproeven maart 2015

WIJNPROEFAVOND 26 MAART 2015

Het derde jaar op rij verzorgde Hans de Lang, vinoloog van Wijn 058, samen met zijn vrouw Annemiek, opnieuw een geslaagde wijnproeverij!
Thema van de avond waren een 8-tal wijnen rondom de Middellandse Zee en hoe kan het ook anders dan al gewend of beter “verwend” een 8-tal heerlijke bijpassende hapjes!
Zo was het ook niet verrassend dat naast een aantal bekende collega’s, die ook voor de derde keer aanwezig waren, deze keer ook “aanstormende vinologen” van de gevolgde wijncursus van Hans als critici aanwezig waren.
De reis begon met:
Sicilië, Italië licht van smaak en afdronk, verder naar
Frankrijk, het vakantiegevoel begint! Saint Roche Le Rosé zegt al genoeg! Zonde om de “bak “ te gebruiken. En nu eerst stokbrood om de volgende 5 wijnen te genieten anders horen wij de engelen zingen! 
Frankrijk, Rosé St Cecile, La Symfhonie, mmmmmmmmmmmh ik zie de eerste proevers al aantekeningen maken, de bestellijst komt tevoorschijn!
Spanje, Tensoro de Bullas, het wordt voller qua smaak en alcohol (percentage)!
En dan is het nu tijd voor een heerlijk verzorgd buffet! Mediterraans! Pasta, couscous, salades, olijfjes, bruschetta, tapenade, antipasta, stokbrood, …… te veel om op te noemen en zeker te veel om op te eten! Maar zeker een goede basis om te reis voort te zetten!
Marokko, L’excellence, Cabernet/Merlot, verrassend en onverwachts! Aan de gezichten te zien zijn de meningen verdeeld maar zeker niet negatief bedoeld! Wijn uit Marokko kom je niet vaak tegen!
Sardinië, Italië, Sella & Mosca, Cannonau
Israël, Jerusalem, Montefiore red Malbec, deze wijn moet je geproefd hebben pas dan weet je dat er niet alleen goede wijnen uit Italië, Spanje of Frankrijk komen!
Samos Griekenland, Muscat de Samos, om weg te dromen dit noem je vakantiegevoel, samen met weer een uitstekend hapje geserveerd op een poffertje! Feestgevoel! Dus nu naar huis of nog lekker bijpraten en de aangebroken wijnen soldaat maken?!
Gezien ik persoonlijk graag op reis ga en daarnaast graag en glaasje wijn drink hoop ik dat deze geslaagde culinaire reis en vervolg krijgt!