Verslag Wintersport Châtel januari 2018

Voor vertrek was het nog even spannend hoe het dit jaar zou komen met de wintersportreis van de PV. Extreme sneeuwval zorgde er namelijk voor dat sommige wintersportgebieden niet bereikbaar waren en pistes waren gesloten. Maar gelukkig bevestigde Douwe Wiebe een paar dagen voor vertrek dat het gebied waar wij naar toe zouden gaan goed bereikbaar was en dat de weersvooruitzichten ook nog eens erg goed waren.

Met die vooruitzichten zijn we donderdag met 38 collega’s en introducés aan het eind van de dag vertrokken vanuit Leeuwarden richting Châtel in Frankrijk. Een busreis die de hele nacht zou duren, maar dankzij de comfortabele touringcar goed te doen was. Aan het begin van de ochtend kwamen we aan in een prachtige winterse omgeving en in het hotel stond een heerlijk ontbijt voor ons klaar.

Na het ontbijt zijn we de piste op gegaan. De een had al twintig jaar niet op ski’s gestaan en de ander staat drie keer per jaar op de lange latten, maar iedereen vond gezelschap op zijn of haar niveau. Sommigen wilden hun techniek nog wat bijschaven tijdens een lesje, de ander ging meteen van de zwarte piste. Na het skiën troffen we elkaar weer in het hotel waar een drankje en ‘s avonds een geweldige maaltijd werd geserveerd. Het uitzicht vanuit het hotel is prachtig en het hotel heeft een zeer enthousiaste en jonge crew en zorgde ervoor dat het ons aan niets ontbrak. Na afloop van het diner was er tijd voor nog meer après-ski, een goed gesprek, een spelletje of om je terug te trekken op je kamer.

De tweede dag begon mistig en was de zon die ons was beloofd, was ver te zoeken. Maar eenmaal in de lift naar boven werden we getrakteerd op een flinke portie zonlicht en uitzicht over een wolkendeken in het dal. Met name de tweede en de derde dag hebben we het ongelofelijk goed getroffen met volop zon. Het uitzicht vanaf het hoogste punt was fenomenaal. Al met al hadden we drie dagen geweldige omstandigheden en konden we alle stress en zorgen even achter ons laten. Onze enige zorg was om goed van de piste af te komen. En dat was ’s middags soms nog best een uitdaging op drukke stukken en als de kwaliteit op sommige plekken aan het eind van de dag slechter werd.

Zondagavond zijn we om 20.00 uur weer uit Châtel vertrokken om ruim twaalf uren later weer veilig in Leeuwarden te arriveren. We kunnen terugkijken op een geweldig weekend! En gelukkig is iedereen weer heelhuids thuis gekomen. Douwe Wiebe, bedankt voor de organisatie en hopelijk volgend jaar weer!